De eenvoudige waarheid over rugpijn

Rugpijn creëert veel problemen voor mensen in de samenleving. Bijna elke persoon in leven zal een soort van rugpijn ervaren. Sommige mensen zullen de rest van hun leven met een pijnlijke rug te maken krijgen. De volgende informatie beschrijft hoe rugpijn kan worden behandeld, verminderd of volledig geëlimineerd.

Wat veroorzaakt rugpijn?

Volgens Consumer Reports komt rugpijn voort uit een groot aantal verschillende factoren. De meest voorkomende oorzaken van deze aandoening zijn degeneratieve veranderingen, spierblessures, wervelkanaalstenose (verdikte botten en ligamenten die de zenuwen irriteren), hernia of glijdende schijven en spinale degradatie of instabiliteit. Veel van de hier genoemde aandoeningen bevorderen rugklachten op de lange termijn. Mensen ervaren meestal rugklachten op korte termijn van impactblessures, spanningen, onjuiste lichaamspositionering, te lang stil zitten in een positie die schadelijk is voor de rug en te veel gewicht opheft.

Kan rugpijn volledig worden genezen?

Korte rugpijn kan worden geëlimineerd met de juiste behandeling, verzorging en rust. Als u echter aan bepaalde aandoeningen lijdt, kan chronische rugpijn gemakkelijk een probleem worden. Chronisch betekent langdurig aanhouden en constant terugkeren. Rugpijn kan in deze categorie vallen. Bepaalde aandoeningen zoals degeneratieve schijfziekte, spinale stenose en spondylolisthesis zijn belangrijke oorzaken van chronische rugklachten. Hoewel deze chronische aandoeningen van de rugpijn niet volledig kunnen worden geëlimineerd, kunnen ze worden beheerd. Als u rugpijn wageningen heeft, wilt u een arts vinden die vooraf behandelingsopties biedt voor patiënten met chronische rugpijn.

Hoe beheers je rugpijn?

Rugpijn kan op verschillende manieren worden beheerd. De chiropractors die bijdragen aan WebMD bieden meerdere opties om voor de rug van een persoon te zorgen. Ze bevelen alles aan, van ijsvorming en verwarming van de rug, uitrekken en lopen met een goede lichaamshouding. Ze moedigen mensen ook aan om ergonomisch meubilair thuis te gebruiken en hun gewicht te bekijken. Geloof het of niet, overmatige gewichtstoename legt veel extra stress op de ruggengraat van een persoon. Dit geldt vooral voor mensen die niet graag sporten. Het uitwerken van uw achtergebied kan u ook helpen problemen met pijn en hartzeer te vermijden.

READ  An Overview of Frozen Shoulder Surgery in Seattle 

Welke medicijnen helpen pijn in de rugpijn verlichten?

Westerse geneeskunde is sterk afhankelijk van medicijnen om aandoeningen te behandelen. Dit geldt ook voor mensen die lijden aan chronische rugpijn. Er zijn verschillende soorten medicijnen voor rugpijn en deze omvatten acetaminophen (of Tylenol), NSAID’s, spierverslappers, antidepressiva en opioïden. Voorgeschreven medicijnen die opioïden gebruiken, zijn beperkt vanwege het risico op afhankelijkheid. Artsen schrijven gewoonlijk medicijnen voor nadat ze andere behandelingsopties hebben uitgeput. Soms kunnen ze vertrouwen op rugpijn medicijnen als eerste optie.

Wie is geneigd om terug te gaan?

Rugpijn kan elke persoon overkomen ongeacht leeftijd, ras of geslacht. Mensen kunnen ook last hebben van dit probleem als gevolg van genetica. Een andere belangrijke oorzaak van rugpijn heeft te maken met ongelukken, uitglijden en vallen. Werknemers die in bepaalde beroepen werken, zijn ook vatbaar voor rugklachten. Chauffeurs, bouwvakkers, magazijnmedewerkers en handarbeiders zijn enkele van de vele beroepen die lijden aan de gevolgen van rugpijn. Mensen kunnen goed leren hoe ze voor hun rug zorgen en behandelen door kennis van hun chiropractor en / of huisarts.